A San Marzano paradicsom bio vetőmag klasszikus, Lucullus-típusú olasz fajta (a legtöbb olasz étel receptje ezt tartalmazza).
Termése piros, hosszúkás, kemény, szeletelésre, befőzésre, szószkészítésre kifejezetten ajánlott. Jól hámozható, salátának is könnyen szeletelhető.
Ezek a legjobban aszalható paradicsomok. Bogyói átlagtömege 100-130 g, kevés magot tartalmaznak.
A San Marzano paradicsom féldeterminált, középkései fajta, erőteljes növekedés jellemzi. Bőtermő, ellenálló, finom paradicsom. Mint minden paradicsom, igényli a jó tápanyagtartalmú talajt.
Vetés ideje palántaneveléshez: február második fele-március vége
Kiültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele
Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig