A Custard White patisszon bio vetőmag korai patisszon típus. Termése krémszínű, széle hullámos. Termés húsa hasonlóan krémszínű, tömör és ízletes. Erős növekedésű, korlátozott ideig tárolható.
A Custard White patisszon indátlan, szabadföldi termesztésre alkalmas fajta. Csillag alakú, vajszínű termése vastaghúsú, 1-1,5 kg tömegű. Friss fogyasztásra és savanyításra alkalmas. A szedési időtől függően diónyi nagyságtól tányér nagyságig változó méretű lehet.
Egy-egy tő bekerülhet magas-, vagy dombágyásba is, de növekedését szabályozni kell, hogy ne nyomja el a szomszédait.
A patisszon Amerikából származik. Főként Kalifornia vidékén már régóta ismert az ottani indiánok köreiben, onnan terjedt el Európán és Ázsián át az egész Földön. Magyarországon csak az 1960-as évek végétől ismert szélesebb körben.
A csillagtök egyéves növény, amely lehet indás, vagy bokros, ún, guggonülő.
A Custard White patisszon könnyen melegedő talajokon terem a legjobban.
Erőteljes gyökérzete miatt öntözni alig szükséges, csupán palántázáskor, illetve száraz időben végzett magvetéskor és tartós szárazság idején öntözzük. Inkább ritkábban, de nagyobb mennyiségű vizet adjunk, hogy elkerüljük a párás klímát és ezen keresztül lisztharmatot.
A csillagtök magvetését akkor kezdjük, amikor a talaj hőmérséklete tartósan 13-14 °C, vagy magasabb.
A Custard White patisszon helyrevetéssel vagy tápkockákban előnevelt palántákkal is szaporítható. Biokertekben mindig az utóbbit javasoljuk. A helyben kelt növény gyorsabban és mélyebben tudja fejleszteni a gyökereit és nem kell külön edzeni leendő helyéhez. Sokkal erősebb növényeket kapunk így, amelyek többet teremnek és ellenállóbbak.
A csillagtök a virágzás után folyamatosan, hetente két-háromszor is szedjük, mert a szedés elmaradásával csökken a virágzás intenzitása.
Többféleképpen használhatjuk fel. Savanyítják az uborkához hasonlóan, lehet belőle készíteni más zöldségekkel csalamádét is. Készíthető belőle saláta; rántva, töltve, pörköltként vagy roston sütve is fel lehet használni.
Vetés ideje palántaneveléshez: április első fele-május első feléig
Kiültetés szabadföldbe: május második fele-június első fele
Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig