A Lollo Rossa saláta bio vetőmag vörös, erősen fodros levelű levél-batávia.
A tő közepes nagyságú, gömbölyű. Jól tárolható, levele ropogós, zsenge.
Tépősalátaként (levelenként) vagy egész rozettával (fejesen) is szedhető.
Levélrózsát fejleszt, fodros, sárgászöldes levelekkel, melyek vörösben végződnek. Folyamatosan szedhető. Későn magzik fel, bírja a nyári termesztést is.
A Lollo Rossa bio saláta könnyen termeszthető, rendkívül dekoratív, dísznövényként is megállja a helyét.
A Lollo Rossa bio saláta leveleinek konzisztenciája a nyári salátákra jellemzően kissé durva és vastag, a levélerek erősek, de ropogósak, zsengék.
A saláták nagy része alacsony hőigényű, a tépősaláta viszont jóval nagyobb hőmérsékleti határok között termeszthető. A hűvös, kora tavasztól kezdve a meleg nyárig, majd ismét a hűvösebb őszig folyamatosan ad termést. Igaz, nyáron magszárba szökik, de ekkor is szedhetők a levelei.
Közepes fényigénye miatt valamennyi termesztési móddal (hajtatás, szabad földi termesztés) előállítható és félárnyékos kertekben is szépen díszlik. Fényszegény téli hónapokban lassabban nő, később a fény és a meleg hatására igen felgyorsul a növekedése.
Februártól – kezdetben fóliába, üvegházba téve – egész őszig folyamatosan vethetjük, az igényeknek megfelelően, illetve a kertben felszabaduló hely arányában. Főnövénynek, elő- és utónövénynek egyformán megfelel.
Magas ásványi só- és vitamintartalma miatt Európa nagy részén egész évben fogyasztják. Nagyobb áruházak hűtőpultjain az év bármely szakában megtalálható feldarabolt, tasakolt formában. Értékét növeli, hogy a fejes salátával szemben nem hajlamos a káros nitritek felhalmozására.
Vetés ideje palántaneveléshez: január második fele-február végéig
Vetés szabadföldbe: március első fele-szeptember végéig
Betakarítás ideje szabadföldön: április második felétől október végéig