A Nanti 2 / Fanal sárgarépa bio vetőszalag hosszú, hengeres formájú, lekerekített végű sárgarépa, zöld gyökérnyak nélkül.
A héja sima, könnyen tisztítható. Húsa élénk narancssárga, kicsi, egyenletes színű béllel.
Korai- és másodvetésre alkalmas kiváló Nanti szelekció.
A Nanti 2 / Fanal sárgarépa belső színe egyöntetűen narancs-piros színű, nagyon édes. Főként friss fogyasztásra, de később vetve tárolásra is alkalmas.
Termesztés szempontjából minden gyökérzöldség a porhanyós, inkább homokos talajokat kedveli. Ezekben nem ütköznek akadályba növekedésük közben, ezért nem nőnek “több lábú” répák.
A sárgarépa a bio-táplálkozás egyik legfontosabb zöldsége. Serkenti az emésztést, mivel a rostanyagok a bélben megduzzadnak és aktiváló energiát fejtenek ki a nyálkahártyára.
A termesztett sárgarépa kb. 88% vizet, 7% cukrot, 1% fehérjét, 1% rostot, 1% hamut és 0,2% zsírt tartalmaz. A zöldség íze főként a glutaminsavnak és a többi szabad aminosavnak köszönhető. Narancssárga színének okozója a β-karotin, ez részben átalakul A-vitaminná az emberi szervezetben. A sárgarépa gazdag antioxidánsokban és ásványi anyagokban.
Az egyik első nyugati fajtát a 17. században Hollandiában nemesítették, ezekből származnak a Nantes répák is.
Vetés szabadföldbe: március második fele-június végéig
Betakarítás ideje szabadföldön: július-szeptember végéig