A Green Hokkaido tök bio vetőmag széles, gömbölyded, zöld héjú, narancssárga húsú hokkaido tök. Kellemes, dió-szerű íze van. A termés 1,5-2 kg. Szeptember-októberben betakarítva január-februárig tárolható.
Amerikából került át Japánba, ahol Hokkaido szigetén nemesítették ki ma ismert fajtáját.
Az angolszáz konyhamagazinok szuperlatívuszokban beszélnek erről a hokkaido tök fajtáról. Amíg valaki nem kóstolja, addig úgysem érti, hogy mi lehet olyan különleges egy sütőtökben. Simán sütve is maradandó élmény, de aki kipróbálja a Hokkaidó krémlevest, amelyet az eredeti tökhéjban szolgálnak fel, az biztosan megpróbál szerezni néhány magot és elveti a kertben.
Amíg egy kisebb dobosi tök 2-3 kiló, addig a Hokkaido általában 1-1,5 kiló, és megvan benne minden, amit egy sütőtökben szeretünk. A Green Hokkaido tök húsa lisztes, vastag és mindig édes. Ezenfelül rendelkezik egy diós – erős sütőtök – aromával, ami hihetetlenül finom.
A Green Hokkaido tök termését nem olyan könnyű felvágni, mint a kanadai sütőtököt, de könnyebb, mint a dobosit. Szokták sütni és levesnek is isteni.
Termesztése nem különbözik a többi sütőtöktől, de távoli származása miatt egyenlőre a kártevők és kórokozók szerencsére nemigen bántják. A biokertek hálás növénye.
Vetés szabadföldbe: április második fele-május végéig
Betakarítás ideje szabadföldön: július első fele-szeptember végéig